Články autora Terka V.

border kolie s vyplazeným jazykem leží v trávě

Proč je border kolie tak oblíbené plemeno? A hodí se i k vám?

Border kolie, borderka, border collie – velmi žádané plemeno, kterému se podíváme na chlup. Řekneme vám zajímavosti o border koliích, dozvíte se něco z jejich historie i jakou mají povahu.

border kolie sedí u pokojové rostliny s lékárničkou

První pomoc pro psa - velký průvodce

Asi nikdo nechce myslet na nejhorší, ale štěstí přeje připraveným. Proto jsme navštívili praktický seminář pod vedením zkušené zdravotní sestry Hany Beránkové, CertCAAPR a nyní vám můžeme předat důležité rady, jak poskytnout zvířeti první pomoc a třeba mu tak i zachránit život.

pes leží na posteli přikrytý peřinou

Spaní v jedné posteli se svým mazlíčkem?

Někdo má rád, když se k němu mazlíček v noci přitulí a třeba mu zahřívá záda. Někomu se pes či jiné zvíře v posteli příčí. Ať už to je z důvodu hygieny, nebo třeba pohodlí. Jak to máte vy? A je to vůbec zdravé?

bílé koťátko leží na boku s hlavou dolů a kouká do předu

Oblíbená plemena koček

U nás nejrozšířenější a nejznámější je kočka domácí. Jsou ale známé desítky dalších kočičích plemen. Některá jsou známá více, jiná méně. Těm nejzajímavějším se podíváme na zoubek, abychom zjistili, jakou mají povahu, jak o ně pečovat a co mají rády. Takové poznatky potom můžete využít pro výběr správného kočičího parťáka.

border kolie leží v pelíšku, u kterého jsou kartáče a piškoty

Rady a triky pro domácnost bez chlupů

Luxování a zametání na denním pořádku? Pokud máte psa či kočku v domácnosti jistě víte, o čem je řeč. Já mám borderáčka Chipa také doma, uklízím chlupy každý den a leckdy to po pár minutách vypadá, jako kdybych neuklízela vůbec. Víte, jak na úklid vyzrát a jak se chlupů co nejsnadněji zbavit?

moskevský ovčák s potravní hypersenzitivitou sedí u lesa

Potravní hypersenzitivita – potravní alergie u psů

Všeobecně se mělo za to, že se alergie objevuje především u lidí, ovšem veterinární praxe potvrzuje, že se toto onemocnění stále častěji objevuje také u psů, koček a koní.Můj borderák Chip má odmalička citlivé zažívání, což je jeden z projevů potravní hypersenzitivity. V dnešní době citlivé zažívání není bohužel nijak neobvyklé – postihuje až čtvrtinu psů. Co ale způsobuje toto onemocnění a jak na něj vyzrát? I proto jsem se rozhodla pro vás napsat článek o této problematice.

voříšek leží na zahradě a má vedle sebe 3 konzervy Akinu hovězí maso, kuřecí prsa a libové maso

Mokré krmivo jako chytrá alternativa na cesty

Příroda je plná lákadel, jezírek a vyhlídek. Existuje tolik krásných míst a vy chcete brát svého parťáka všude s sebou? Skvělé, můžete mu zabalit oblíbenou deku, hračku, krmení a vyrazit vstříc novým zážitkům.A ať už jedete na výlet či delší dovolenou, jistě budete řešit, jak nejlépe krmivo v letních měsících zabalit s sebou. Obzvlášť, pokud svému pejskovi denně vaříte, zpestřujete granule masem nebo dokonce barfujete.

pes leží v kufru s věcmi a jede na dovolenou

Postrach dovolené - pes

Bojíte se jet na zaslouženou dovolenou se svým psem? Čas dovolených nám klepe na dveře, a tak jsme se v Akinu rozhodli podělit se s vámi o pár vychytávek, které vám pomohou dovolenou se psem nejen přežít, ale hlavně si jí užít. Pes totiž nemusí být překážkou, pokud budete připraveni na pár věcí.

pes v přírodě má na krku obojek s motýlkem a vyplazuje jazyk

Paraziti jsou už zase na scéně

Klíšťata, blechy, všenky a ostatní paraziti si už zase „brousí zoubky“ na naše čtyřnohé miláčky. Zachraňme je včasným podáním správných antiparazitik!

pes v krabici plné Akinu pamlsků

Třídíme s EKO-KOMem

Chovejme se k přírodě tak, jak bychom chtěli, aby se ona chovala k nám. V Akinu se snažíme všemi možnými prostředky životní prostředí chránit tak, aby se nám na zemi hezky žilo. I proto jsme již 20 let v systému EKO-KOM a společně tak pomáháme zlepšit životní prostředí. Chceme ale dělat i něco navíc:Před časem jsme pořídili stroj pro výrobu papírové fixace, který obalové kartony (které bychom jinak již nevyužili) proseká a vytvoří z nich tak vhodný výplňový materiál. Tím poté vyplňujeme krabice s objednávkami tak, aby se produkty při přepravě neponičily.Také krabice, ve kterých produkty chodí k nám hned nevyhazujeme, ale používáme znovu pro přepravu objednávek našim zákazníkům.

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie